Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Nog nooit zo veel taxi's in de stad'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 september 2016, 12.21 uur · Foto: Jos van Zetten

Het aantal taxi's in Amsterdam is gestegen naar een recordhoogte. Inmiddels rijden er in de stad 4.000 auto's met een vergunning rond.

Dat meldt De Telegraaf. De problematiek rondom de grote hoeveelheid taxi's wordt vandaag besproken in de gemeenteraad. Volgens D66-raadslid Jan-Bert Vroege dreigt het rondom de taxiplaatsen 'echt uit de klauwen te lopen'. Volgens Vroege gaan de chauffeurs zich minder goed gedragen om toch nog wat geld te kunnen verdienen.

Lees ook: Dreigt er een nieuwe taxi-oorlog in Amsterdam?

De gemeente kan echter niet veel doen, omdat het stadhuis alleen maar een uitgifteloket is. Een vergunning weigeren mag niet. Bij belangrijke standplaatsen worden verkeersregelaars ingezet, maar dit werkt volgens Vroege niet. Hij vindt dat de taxi-organisaties zelf verantwoordelijk moeten zijn om de chaos in goede banen te leiden.

Vroege vindt dat de vergunning van luie taxibedrijven moeten worden ingetrokken. 'Bij de touringcars heeft de branche ook een belangrijke rol om de drukte beheersbaar te houden. Die pakken hun verantwoordelijkheid. Taxibedrijven lijken nauwelijks tot niet mee te doen. Dat kan niet meer.'