Start van hoofdcontent

Stad

nl

Klunzige man met jerrycan mogelijk betrokken bij autobrand in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 september 2016, 17.53 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een autobrand aan de Mastbos in Noord.

Een Volkswagen Polo vloog daar in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus in brand. Getuigen zagen twee jongens op een groen/blauwe scooter met hoge snelheid wegrijden in de richting van Nieuwendam. De mannen droegen zwarte kleding en de bestuurder had een Gucci-pet op.

Eerder die avond is mogelijk ook al geprobeerd om de auto in brand te steken. De bewuste auto stond die donderdagavond geparkeerd bij voetbalvereniging DVC Buiksloot aan de Baron de Coubtertinlaan. Toen de bestuurder rond 21.00 uur bij zijn auto kwam, rook het voertuig sterk naar benzine.

Op beelden is te zien dat een man meerdere keren met een jerrycan in de richting van de auto liep. Het lijkt er dan ook op dat hij poogde het voertuig in brand te steken, maar dat dit mislukte. Uiteindelijk ging hij er vandoor op een groene scooter. Het gaat om een man van 1,75 meter tot 2 meter lang met een normaal postuur.

Politie Amsterdam