Whatsapp

Stad

Stutterheim: 'ID&T wordt mogelijk teruggekocht'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 september 2016, 17.26 uur

ID&T komt mogelijk terug in Nederlandse handen. Dat zegt oprichter Duncan Stutterheim in het AT5-programma Over de top.

Stutterheim richtte ID&T op in 1992, samen met Irfan van Ewijk en Theo Lelie. De letters verwijzen naar hun voornamen. Het werd een miljoenenbedrijf, dat uiterst succesvol was door het organiseren van dancefeesten als Sensation, Thunderdome en Mysteryland. In 2013 werd ID&T verkocht aan het Amerikaanse SFX Entertainment voor honderd miljoen euro. Maar de Amerikaanse moederonderneming raakte in grote financiële problemen en ging failliet.

Een groep ondernemers die nog bij ID&T zit is nu bezig met een plan, zegt Stutterheim. 'De jongens die er nu zitten zijn aan het kijken of ze iets kunnen doen, of ze het terug kunnen kopen' zegt Stutterheim. Of hijzelf mee gaat doen weet hij nog niet. 'Dat hangt van de voorwaarden af, van de ideeën, van de mensen. Maar ik ga niet meer in een leidinggevende functie.' Als Stutterheim instapt, dan zal dat dus waarschijnlijk als geldschieter zijn.

Quote wist onlangs al te melden dat er een holding is opgericht waar het nieuwe ID&T onder zou kunnen vallen. 

In Over de top spreekt presentator Menko Arends met Amsterdammers die succesvol zijn geworden in hun vakgebied. Stutterheim (45) was op zijn vijfentwintigste de jongste zakenmiljonair van Nederland. Hij is nu mede-eigenaar van de Adam Toren. Daarnaast zet hij zich in voor maatschappelijke doeleinden.

Whatsapp