Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente sluit water voor vluchtelingen We Are Here in voormalig stadsdeelkantoor Nieuw-West korte tijd af

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 september 2016, 23.08 uur

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers van We Are Here, die zich momenteel huisvesten in het voormalig stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan in Nieuw-West, moest het vandaag korte tijd zonder water doen.

Volgens de gemeente werd het water in het pand afgesloten omdat de vluchtelingen de toiletten hebben gesaboteerd. Een lekkage was het gevolg. In eerste instantie zou het water het hele weekend afgesloten worden. Maar de gemeente kwam hierop terug: het water werd vrijdagavond weer aangesloten.

Het voormalig stadsdeelkantoor werd in juni 2015 gekraakt door de groep vluchtelingen. De gemeente deed aangifte van de kraakactie. Maandag wordt het pand ontruimd.

Lees ook: Illegalen We are Here kraken voormalig stadsdeelkantoor Nieuw-West

Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter van GroenLinks in de stad, was verbaasd over de actie van de gemeente: 'WTF?!? Amsterdam sluit t water af van n pand waar 140 vluchtelingen verblijven. Als pressiemiddel want ontruiming is maandag. BIZAR.' De fractievoorzitter zei  vragen te gaan stellen over de situatie. 'Water lijkt mij een basisbehoefte.'

Lees ook: Gemeente doet aangifte kraak asielzoekers