Rick Brandsteder opnieuw voor de rechter wegens mishandeling

Presentator en televisiepersoonlijkheid Rick Brandsteder staat volgende week opnieuw voor de rechter voor een mishandeling. Het is al de vierde keer dat hij in opspraak raakt vanwege het uitdelen van klappen.

Brandsteder, onder andere bekend van de Sponsor Bingo Loterij en Temptation Island, zou op 30 januari iemand zwaar toegetakeld hebben. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de zoon van Ron Brandsteder zijn slachtoffer één of meerdere keren tegen het hoofd en/of lichaam geslagen.

Over de mishandeling zelf is verder niet veel bekend. Zo is niet duidelijk waar Brandsteder de klappen heeft uitgedeeld en onder welke omstandigheden dat gebeurd is. Zijn advocaat wil niets zeggen over de zaak.

Het is niet voor het eerst dat Brandsteder in opspraak raakt wegens mishandeling. In 2007 deelde hij met zijn broer klappen uit in een snackbar in de stad. Een jaar later raakte hij betrokken bij een vechtpartij op een afterparty van een Toppers-concert en in 2011 werden Rick en zijn broer Robert in de cel gegooid voor een vechtpartij tijdens oudejaarsnacht.