Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van der Laan roept op tot lopen van diversiteitsmars

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 september 2016, 00.22 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan roept op tot het lopen van de diversiteitsmars die acteur Nasrdin Dchar aankomende zondag heeft georganiseerd. De 'Parade van Ieder1' loopt van de Bijlmer naar het Museumplein.

Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft op YouTube een dergelijke oproep aan Rotterdammers gedaan. De oproep van burgemeester Jozias van Aartsen (Den Haag) volgt volgens de organisatie morgen.

'Het gaat inderdaad best goed met Amsterdam', aldus Van der Laan in de videoboodschap. 'Dat heeft er mee te maken dat Amsterdam een diverse stad is. Vroeger was de hele wereld een mozaïek, tegenwoordig zijn grote steden een mozaïek. Van in het Amsterdamse geval, 180 verschillende Nationaliteiten. Als die het goed met elkaar doen, dan ligt de wereld open.'

Rotterdam zet voor de mars gratis bussen in naar Amsterdam. De mars is bedoeld voor alle Nederlanders die trots zijn op de diversiteit in de samenleving. Het initiatief is ontstaan vanwege de groeiende verdeeldheid in het debat over vluchtelingen, Zwarte Piet en integratie. De stoet verzamelt om 12.30 uur bij het Arenapark.