Start van hoofdcontent

Stad

nl

Straatrovers met angstaanjagend masker en vuurwapen slaan toe in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 september 2016, 18.05 uur

Een man is vorige maand tijdens het pinnen in Noord beroofd. Op beelden is te zien hoe twee jongemannen het slachtoffer bedreigen met een vuurwapen. Eén van de daders heeft ook een angstaanjagend masker op.

De beroving vond plaats in de nacht van 21 op 22 augustus. Rond 00.15 uur komt het slachtoffer aan bij een pinautomaat aan de IJdoornlaan. Als hij voetstappen hoort heeft hij direct door dat er iets niet klopt. Zij voorgevoel blijkt juist.

Twee mannen bedreigen de man met een vuurwapen en eisen zijn geld. Ze schreeuwen dat hij rustig aan moet doen en dat ze alles willen. Eén van de daders heeft een vuurwapen in zijn hand en een angstaanjagend masker op.

Het slachtoffer reageert waarschijnlijk anders dan ze dachten. Hij jaagt ze min of meer weg, ook omdat hij in eerste instantie denkt dat vuurwapen niet echt is. De twee daders gaan er uiteindelijk vandoor. Het slachtoffer pakt dan uiteindelijk nog zijn geld uit de automaat en ziet een bus stoppen. De chauffeur vraagt nog aan het slachtoffer of het goed gaat. Hij vertelt direct naar de politie te gaan.

Herken jij de mannen of één van hen op de beelden? Bel dan met de politie op 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.