Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Kaart] Ook coffeeshop Green Place moet deuren sluiten na beschieting

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 september 2016, 17.13 uur · Foto: Martin Damen

De vanochtend beschoten coffeeshop Green Place aan de Klovenierburgwal is op last van burgemeester Van der Laan voor onbepaalde tijd gesloten. En dat is zeker niet voor het eerst.

Dat meldt een werknemer van de coffeeshop aan AT5. De zaak werd vanochtend onder vuur genomen door een onbekende schutter. Op beveiligingsbeelden, die AT5 mocht bekijken, is te zien hoe een figuur met een helm op een wapen trekt en enkele keren op de shop schiet.

Na enkele schoten lijkt zijn pistool te weigeren en gaat hij er vandoor. In de shop was op dat niemand aanwezig. De dader reed vervolgens weg op een grijze scooter en is nog altijd zoek. 

Lees ook: Schoten gelost bij coffeeshop Green Place aan Kloveniersburgwal

De motieven van de beschieting zijn nog onduidelijk. Net als bij eerdere beschietingen van shops wordt er gedacht aan 'het uitschakelen van concurrentie'. Meerdere coffeeshops werden dit jaar beschoten en vervolgens gesloten. Roxy was eerder deze maand de laatste die gesloten werd na een beschieting.

Naast Roxy kunnen coffeeshops The Power, De Kroon en DNA hierover meepraten. Ook zij werden in het afgelopen jaar getroffen door een kogelregen. De advocaat van The Power en De Kroon, Jan de Groot, liet al eerder weten dat het gedwongen sluiten van de coffeeshops precies is wat de schutter(s) wil(len) bereiken.