Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vader ontvoerde Insiya (2) succesvol zakenman in Mumbai

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 september 2016, 16.31 uur

De vader van de ontvoerde Insiya Hemani is een Indiase succesvolle zakenman. De 37-jarige Shehzad Hemani werkt in de stad Mumbai.

Hemani genoot onderwijs op een privéschool. Daarna studeerde hij aan de Mumbai University. Vervolgens deed hij nog een MBA, een bedrijfskundige studie. Toen hij 26 was richtte hij het staalbedrijf Conros Group op. Het bedrijf produceerde stalen pijpen en buizen voor de Indiase constructiemarkt en de export, schrijft Het Parool.

Lees ook: Vermiste peuter (2) met geweld ontvoerd

Een ijzerertsmijn net buiten Mumbai staat ook op naam van Conros. Er wordt per jaar zo'n 225.000 ton erts gedolven. Volgens Het Parool gaf Hemani in 2009 dat hij zich met zijn bedrijf wil richten op de Europese Amerikaanse markt en die in het Midden-Oosten. Het bedrijf heeft vestigingen in Texas en Boekarest. Hemani runt ook bedrijven in de energiesector, in de bouw en het vastgoed. 

Lees ook: Buurtbewoner overmeesterde ontvoerder peuter: 'Ik heb 'm goed geraakt'

Rechtszaak
De vader was met de moeder in gevecht over de voogdij van Insiya. Vandaag zou er een rechtszitting zijn over het conflict. Mogelijk zit de 37-jarige man al in het buitenland met de tweejarige Insiya.