Start van hoofdcontent

Stad

nl

Leidseplein maandenlang op de schop: 'Ik vind het wel een goede actie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 oktober 2016, 19.39 uur

Het Leidseplein gaat de komende maanden flink op de schop. Tot de kerst verandert het hart van het plein in een bouwput. Ondanks de overlast lijken de meeste voorbijgangers die AT5 sprak er geen grote moeite mee te hebben.

'Ik dacht wat een chaos is dit. Je moet nu omlopen, maar dat is volgens mij goed te doen. Ze maken het alleen maar beter', zo stelt een van hen.

Tijdens de werkzaamheden wordt de tramrails vervangen. 'Ik dacht, eindelijk. Het was altijd wel een beetje lastig hier als je snel de tram wilde halen. Dan kon je er niet langs vanwege die taxi-dingen. Ik vind het eigenlijk wel goed. De stad ligt vaak overhoop en dan denk ik; waar zijn jullie mee bezig, maar dit vind ik wel een goede actie', aldus een ander.

'Ik vind het geen verkeerd idee. Alleen moet het niet te lang duren, want op lange termijn wordt het dan wel rustiger. Tot de kerst zitten we nog even tussen de vermijdingspaaltjes, de omleidingen en de herrie, maar komt wel goed. Als het tot de kerst is en niet langer, dan kunnen we er wel mee leven denk ik.'