Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schietpartij in Osdorp vlakbij school, veel kinderen waren getuige

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2016, 13.36 uur

Op het Iwan Kantemanplein in Osdorp is vanochtend geschoten. Bij de schietpartij is een 42-jarige man gewond geraakt aan zijn arm. De politie is op zoek naar verdachten die in het zwart gekleed zijn. Zij zijn na de schietpartij gevlucht op een driewielige scooter.

De schietpartij vond plaats pal naast het schoolplein van basisschool de Horizon. Daar waren op dat moment veel ouders aanwezig die hun kinderen naar school brachten. Er brak paniek uit. Veel kinderen en ouders die getuige waren van de schietpartij en zijn de school ingerend.

De kinderen worden vanochtend binnengehouden. De school heeft de deuren gesloten, de recherche is in de school aanwezig om verklaringen van getuigen op te nemen.

abc5media_video_0

Volgens de politie gaat het om een 'hele gerichte actie'. Slachtoffer is 42, wordt nu behandeld.

— Mark Schrader (@markschrader) October 4, 2016

Volgens getuigen zou er vier keer zijn geschoten. Het doelwit liep naar een auto toen hij onder vuur werd genomen. Na de schietpartij vluchtte hij lichtgewond een woning in, hij is daarna overgebracht naar een ziekenhuis. 

Het plein werd meteen ruim afgezet voor forensisch onderzoek. Ook is er een traumahelikopter geland, een politiehelikopter hing lang boven de wijk.

abc5media_video_2