Start van hoofdcontent

Stad

nl

Naoufal F. vrijgesproken van vechtpartij in Jimmy Woo

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 oktober 2016, 10.34 uur · Foto: RTE News

Naoufal F. en Khalid J. zijn vrijgesproken van een wilde vechtpartij in de Jimmy Woo op 5 oktober 2012. Naoufal F. was eerder verdachte in de liquidatiezaak van de Staatsliedenbuurt.

De zaak had extra aandacht, omdat de verdachten kopstukken zijn in het criminele circuit. Bij de knokpartij zou één van de slachtoffers aan zijn haar naar de grond zijn getrokken en vervolgens neergeslagen zijn toen hij op zijn knieën zat. Vervolgens zou hij weer aan zijn haar omhoog zijn getrokken en weer zijn neergeslagen. Een ander slachtoffer kreeg een elleboog tegen de kaak. Anderen kregen stompen op hun hoofd, benen en rug.

Hoewel Khalid J. en Naoufal F. volgens Het Parool lieten doorschemeren dat ze bij iets van de gevechten betrokken waren, ontkennen ze het geweld waarvan zij van verdacht werden. Tegengestelde getuigenverklaringen en het ontbreken van camerabeelden zorgde ervoor dat de rechter de twee vrijsprak en geen celstraffen oplegde zoals het OM wilde.

F. zit overigens momenteel vast in Ierland in afwachting van zijn overlevering naar Nederland vanwege een witwasfeit. Ook loopt er nog een derde zaak tegen F. Khalid J. is eerder vrijgesproken van het beramen van een liquidatie.