Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode Zuidoost zeer waarschijnlijk slachtoffer misdrijf: 'het was chaos gisteren'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2016, 15.26 uur

De man die gisteravond om het leven kwam bij een brand in Zuidoost, is zeer waarschijnlijk slachtoffer geworden van een misdrijf.

De man werd gevonden in een woning aan de Barbusselaan. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat hij door geweld om het leven is gebracht. 'Uit sectie moet de doodsoorzaak nog blijken, maar gelet op de verdachte omstandigheden waaronder we hem aantroffen houden we zeker rekening met een misdrijf', stelt een woordvoerder van de politie. 

'Chaos'
Opvallend aan de zaak is dat de brand in de woning, nadat de brandweer was vertrokken, weer oplaaide. De vlammen sloegen hierbij uit het pand. 'Het was echt chaos gister', stelt een buurtbewoonster. 'Er waren allemaal mensen in paniek, ze renden rond met kinderen. Heel eng.' Een buurvrouw vult aan: 'de straat stond vol met rook. En er was nog geen brandweer, maar de vlammen sloegen toen al uit het huis.'

Of de brand is aangestoken wordt momenteel nog onderzocht. 'Brandstichting is een scenario dat op tafel ligt', aldus de politie.