Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Dode en twee gewonden bij schietpartij Jan Evertsenstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 oktober 2016, 17.01 uur

Bij een schietpartij op de Jan Evertsenstraat in West zijn een dode en twee gewonden gevallen. De schietpartij gebeurde rond 03.45 uur op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg.

Een man werd op straat onder vuur genomen. Hij zou door meerdere kogels zijn getroffen en moest worden gereanimeerd. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Bij de schietpartij raakten twee anderen gewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis en verkeren buiten levensgevaar.

Lees ook: Buurt opgeschrikt door fatale schietpartij West: 'Ik zag het al aankomen'

Meerdere mensen waren getuige van de schietpartij. De vermoedelijke dader zou op een witte Vespa er vandoor zijn gegaan in de richting van het Mercatorplein. Met onder meer een politiehelikopter werd naar de schutter gezocht. Bij het Rembrandtpark werd een soortgelijke scooter gesignaleerd en werd de bestuurder klemgereden. De 23-jarige verdachte is overgebracht naar een politiebureau, maar bleek niets met de schietpartij te maken te hebben.

#Schietpartij 1 zwaargewonde en 1 omstander geraakt door rondvliegende kogels. Adm de Ruijterweg thv #Jan #Evertsenstraat #Amsterdam #West. pic.twitter.com/ZuNXOGCCQd

— Martin Damen (@martindamen58) October 8, 2016