Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 oktober 2016, 00.59 uur · Foto: Martin Damen

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij van gisteravond in Nieuw-West is de 31-jarige Djordy Latumahina. Hij werd in de parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in zijn auto onder vuur genomen.

Zijn vriendin werd ook geraakt en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hoe het met haar gaat, is nog niet duidelijk. Zijn dochtertje die ook in de auto zat, bleef ongedeerd. Bronnen bevestigen naar aanleiding van een bericht van misdaadsite Vlinderscrime.nl dat het inderdaad om Djordy Latumahina gaat.

Latumahina, van Molukse afkomst en geboren in Ede, timmerde al enige jaren aan de weg met zijn eigen bedrijf Concept385. Met het bedrijf ontwikkelde hij feestconcepten en hielp hij de clubs met de marketing van hun evenementen. Ook was hij actief bij club Bitterzoet als programmeur en stond hij als DJ $OLO ook zelf regelmatig achter de draaitafel.

abc5media_image_1

Over het motief van de dodelijk schietpartij is nog weinig duidelijk. De eerste indruk is van Latumahina is in ieder geval niet dat het om een zware crimineel lijkt te gaan. Na de schietpartij, die om 17.15 uur plaatsvond, is de vermoedelijke vluchtauto op de Heemstedestraat in brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen, wie beelden heeft gemaakt wordt gevraagd die op te sturen.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Nieuw-West overleden, zat met vrouw en kind in auto