Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wat er nu bekend is over de vluchtroute van de moordenaars van Latumahina

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 oktober 2016, 01.03 uur · Foto: Thijs Rebel

Er is meer duidelijk over de vluchtroute van de schutters die zaterdag Djordy Latumahina en zijn gezin in een parkeergarage in Nieuw-West onder vuur namen. De 31-jarige Latumahina stierf ter plekke, zijn 30-jarige vriendin overleefde ternauwernood. Hun dochtertje die achterin zat werd niet geraakt.

Vermoedelijk twee schutters losten rond 17.30 uur meerdere schoten op de auto van het gezin. Dat gebeurde in de garage onder het appartementencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein waar Latumahina woonde. De schutters verlaten de garage in een witte Volkswagen Caddy. 

Lees ook: Dossier: Djordy Latumahina

Deze wordt even verderop in de Wittgensteinlaan in brand gestoken. De recherche vermoedt dat ze daar zijn overgestapt in een zwarte Seat Leon. Tijdens hun vlucht zijn ze op de Kruisweg bij Hoofddorp waarschijnlijk uit de bocht gevlogen. De auto heeft een lekke band en wordt daar achtergelaten. 

abc5media_image_1

De daders zijn te voet verder gegaan, de recherche denkt dat ze richting de McDonalds schuin tegenover zijn gelopen. Er wordt dan ook gehoopt dat iemand daar iets heeft gezien. Het was inmiddels half zeven, het was er druk dus mogelijk is de crash van de Seat door iemand opgemerkt. 

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene

In Opsporing Verzocht heeft een woordvoerder van de politie benadrukt dat er vooralsnog totaal niets duidelijk is over een mogelijk motief voor de moord. 'Er is geen enkele aanwijzing dat Djordy en zijn gezin op wat voor wijze dan ook te linken zijn aan criminele activiteiten.' 

Getuigen of mensen met informatie over de schietpartij en de daders kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Lees ook: Jimmy Woo dicht na dood Djordy Latumahina: 'We houden allemaal van je'

Martin Damen