Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boksers Ben Bril Memorial gepresenteerd: 'Dit jaar niet hard getraind, want I wanna have a good time'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 oktober 2016, 20.54 uur

Het boksevenement van het jaar staat weer voor de deur: het Ben Bril Memorial in Carré. Vanmiddag werden de deelnemers gepresenteerd, onder wie de Amsterdammers Joos Poulino en Jessica Belder.

Volgens de organisatie belooft de tiende editie één van de spannendste tot nu toe te worden. Komende maandag gaan twee Nederlanders op voor een titel. Rafael Harutjunjan kan in zijn klasse intercontinentaal kampioen worden.

De Amsterdamse Jessica Belder heeft kans om Europees kampioen te worden. Zij treedt aan tegen de Bulgaarse Gabriella Busa. 'Ik ga alles eruit halen wat erin zit. In eigen land spelen heeft wel een voordeel omdat je je wat meer comfortabel voelt. Maar een ring is een ring. Iedereen in de zaal moet wel voor mij zijn', zegt Belder. 

Ook Amsterdammer Josemir Poulino gaat de ring in. Vorig jaar pakte hij nog de Nederlandse titel in Carré, nu vecht hij tegen de Pool Robert Talarek. 'Nu ben ik even de bokser. Ik ben klaar voor Robert en ga hem helemaal kapot maken. Ja eh, wat nog meer? Als de beast voor hem staat dan weet hij niet wat hem overkomt. Maar even serieus. Hij sluit veel, net zoals mijn vorige tegenstander in Carré. Alleen, je hebt gezien wat er gebeurde', zegt Poulino.

De Amsterdamse bokster zegt niet hard getraind te hebben: 'Want I wanna have a good time. Ik wil gewoon genieten van wat ik doe.' Genieten betekent voor Poulino vol op de aanval. Wel had hij tijdens de persconferentie een puntje van kritiek: 'Ieder jaar kom ik in pak, maar zo loop ik er normaal bij, ik heb keen geld voor een pak. Ik boks niet voor geld, maar als iedereen betaald wordt, en de bokser niet of op het eind, dat kan niet. De boksers moeten als eerst betaald worden. Daar gaat het om.'

Zondag om 16.00 uur is de weging van de boksers, zodat zij maandag kunnen aantreden in de ring. AT5 doet uitgebreid verslag van het Ben Bril Memorial , de uitzending begint om 19.15 uur.