Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meest ingrijpende wijzigingen dienstregeling NS sinds 2007; dit verandert er voor Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 oktober 2016, 12.16 uur

Voor bijna iedere treinreiziger verandert er onderweg wel iets door de nieuwe dienstregeling van de NS. Volgens het spoorbedrijf zijn de meest ingrijpende wijzigingen sinds 2007 nodig om de komende jaren verdere groei mogelijk te maken. Dit verandert er voor Amsterdam.

Op het traject Breukelen - Amsterdam gaan meer sprinters rijden. Daarnaast krijgt Amsterdam Zuid twee keer per uur een nieuwe rechtstreekse verbinding naar Den Haag Laan van NOI, Den Haag HS, Delft, Schiedam Centrum, Rotterdam Centraal, Rotterdam Blaak en Dordrecht.

Tussen de Zaanstreek en Amsterdam Zuidoost en gaan vier rechtstreekse sprinters rijden. Volgens de NS moeten reizigers hierdoor minder vaak overstappen. Ook op het spoor tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam CS worden voortaan vier sprinters ingezet. Twee van deze Sprinters rijden na Hoofddorp door richting Leiden en Den Haag Centraal.

Ook voor nachtreizigers is er goed nieuws: in het weekend gaat er tussen Haarlem en CS een nachttrein rijden. Slecht nieuws is er ook: De intercity’s tussen Zwolle en Den Haag Centraal gaan niet meer stoppen op station Duivendrecht. Daarnaast verliest Lelylaan de enige intercityverbinding met Vlissingen en Lelystad.

De nieuwe dienstregeling gaat op 11 december in. Een compleet overzicht van de wijzigingen voor Amsterdam is al te lezen op de website van de NS.