Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Homohaatflyers verspreid in West en Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 oktober 2016, 23.25 uur

Buurtbewoners in West en Nieuw-West hebben dit weekend een anti-homo flyer in de brievenbus gekregen. Op de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen om zich te verenigen tegen homoseksualiteit. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch roept op om van de flyers aangifte te doen.

De flyers zijn in verschillende buurten verspreid, waaronder in Osdorp en in de omgeving van de Overtoom.

Op de flyer worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst 'Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden.' Ook wordt beweerd dat bijna een derde van de homoseksuele ouders kinderen seksueel misbruikt.

Wie achter de flyer zit is niet bekend. Het pamflet verwijst door naar een Facebookpagina over de familie Barbu, een zaak in Engeland waar een Roemeense vader de identiteit van een homo-echtpaar openbaarde nadat zij zijn kinderen wilden adopteren.

UPDATE 21.00 uur:
De politie is een onderzoek gestart naar de verspreiding van de flyers. Tot nu toe hebben meer dan twintig mensen melding gemaakt van de folders. De politie wil onderzoeken wie de folders heeft verspreid en wat de drijfveer is geweest. Iedereen die aanstoot heeft genomen aan de flyer kan dit melden aan de politie via 0900-8844. Ook komt de politie graag in contact met mensen die informatie hebben over de verspreider(s).

Veel terechte verontwaardiging van buurtbewoners 020West, haat flyers in de bus. Discriminatie is een misdrijf, doe aangifte bij @Politie pic.twitter.com/CMOwd8STuH

— Ahmed Marcouch مركوش (@ahmedmarcouch) October 16, 2016