Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hamza B. alsnog naar rechter voor bankoverval Buikslotermeerplein

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 oktober 2016, 12.54 uur

Hamza B., de Marokkaanse Amsterdammer die momenteel twintig jaar vastzit voor de liquidaties in de Staatsliedenbuurt van eind 2012, gaat alsnog berecht worden voor een overval op een bank aan het Buikslotermeerplein in Noord.

Dat meldt Het Parool vanochtend. De bankoverval vond eind 2011 plaats en leverde de criminelen een half miljoen euro op. De roof staat vooral bekend om de beelden die omroep PowNews schoot van het misdrijf. Daarop is te zien hoe een scooter met twee mensen met een aantal tassen wegrijdt.

B. uit West werd op de beelden herkend door de politie. Ee arrestatieteam arresteerde hem later in zijn woning. Hij zat vast tot juni 2012, maar werd vrijgelaten. Een half jaar later vond de liquidatie in de Staatsliedenbuurt plaats, waar Hamza vermoedelijk de bestuurder was van de auto. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot twintig jaar cel.

Check hier ons Staatsliedenbuurt overzicht.

Lees ook: Bankoverval in Noord

Hamza B. 
En nu wil justitie ook de bankroof bij de rechter neerleggen. Volgens een woordvoerder wilde het parket eigenlijk wachten tot de zaak in Marokko volledig was afgehandeld. Maar de zaak is nog in cassatie. Vandaar dat is besloten om het nu te doen, aldus een zegsman tegenover het Parool. De advocaat van B. eist dat de verdachte in persoon aanwezig is bij de zaak: 'Ik heb geen flauw idee waarom ze nu alsnog tot vervolging overgaan, maar mijn cliënt moet bij zijn proces kunnen zijn'

Lees ook: Wederom twintig jaar cel voor Hamza B.