Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Veegactie' tegen taxironselaars Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 november 2016, 19.14 uur · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) wil dat er snel een einde komt aan het ronselen van klanten door taxichauffeurs op Schiphol.

Vandaag was er al een eerste veegactie tegen de ronselaars, aldus de bewindsvrouw. Daarbij was ook de marechaussee betrokken. 'Ik ben er wel klaar mee', zei Dijksma vanmiddag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en het ministerie hebben de handen ineengeslagen om het probleem aan te pakken. Dijksma heeft de gemeente juridische steun aangebonden om het probleem op "zeer korte termijn'" op te lossen.

Lees ook: Taxichauffeurs: 'Nieuwe taxi-oorlog lijkt onvermijdelijk'

Er wordt gekeken om de gemeentelijke verordening aan te passen om de ronselaars aan te pakken. Ook gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport intensiever controleren en worden met de marechaussee afspraken gemaakt.

abc5media_image_1

Volgens een woordvoerder van de marechaussee was de "veegactie" vandaag alleen gericht op ronselaars. Er werd gezocht naar fouten in de vergunning of aan de auto waarvoor zij beboet zouden konden worden.

Opvallend was dat er 's avonds, na de controle, geen taxironselaars meer in de omgeving van Schiphol te vinden waren.