Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxichauffeurs zonder Schiphol-vergunning vrezen maatregelen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 november 2016, 18.50 uur

Taxichauffeurs zonder speciale Schiphol-vergunning zijn bang dat de gemeente Haarlemmermeer met een oplossing komt, die slecht voor hen uitpakt. Burgemeester Weterings zei gisteren dat hij verwacht voor de kerst met een antwoord te komen op de taxichaos. Een groep van 57 chauffeurs heeft nu samen met een advocaat een protestbrief geschreven.

Lees ook: 'Voor de kerst oplossing taxichaos Schiphol'

De onafhankelijke chauffeurs mogen legaal taxiritten bij Schiphol aanbieden, maar worden naar eigen zeggen continue door Schipholbeveiligers dwarsgezeten. Onze verslaggever en cameraman, die zich voordeden als toeristen, ondervonden dat vanmiddag aan den lijve. Terwijl ze meelopen met een taxichauffeur, worden ze binnen enkele seconden door drie verschillende Schipholbeveiligers gewaarschuwd.

Als toerist beland je direct in een felle discussie tussen de beveiliger en de taxi-aanbieder. Niet echt een warm welkom dus. 'Er wordt achter mensen aangelopen. Zo nu en dan tot aan de parkeergarages waar chauffeurs hun auto's hebben staan. Mensen worden daar bang voor', aldus een van de chauffeurs.

Lees ook: Tientallen taxironselaars beboet tijdens 'veegactie' op Schiphol

De onafhankelijke chauffeurs mogen hun taxidiensten aanbieden op Schiphol. Vorig jaar oordeelde het gerechtshof al dat hier geen speciale vergunning voor nodig is. De gemeente Haarlemmermeer heeft de protestbrief ontvangen, maar wil hier tegenover AT5 niet op in gaan.