Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gudelj en El Ghazi vorig jaar nog beslissend tegen AZ

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 november 2016, 11.29 uur

Ajax neemt het zondagmiddag in Alkmaar op tegen AZ. Vorig jaar won Ajax relatief eenvoudig met 3-0 van de Alkmaarders dankzij goals van Anwar El Ghazi (twee keer) en Nemanja Gudelj.

En uitgerekend deze twee spelers kwamen de afgelopen week allesbehalve florissant in het nieuws. El Ghazi werd uit de selectie van het eerste verbannen na een aanvaring met trainer Peter Bosz. En dit weekend kon ook Gudelj zijn biezen pakken. Hij gaf aan 'motivatieproblemen' te hebben, waarna hij uit de selectie werd gezet.

'Roma wil El Ghazi'
Middenvelder Gudelj verloor dit seizoen zijn basisplaats bij Ajax net als aanvaller El Ghazi. Rond laatstgenoemde doen inmiddels geruchten de ronde over een wintertransfer. Verschillende Ajax-sites melden, op basis van een Spaanse krant, dat AS Roma de vleugelaanvaller over zou willen nemen.

Basisplaatsen
Niet alleen Gudelj en El Ghazi verloren onder Bosz hun basisplaats. Ook Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald, Kenny Tete en Mitchell Dijks zijn de afgelopen maanden tweede keus bij Ajax. 'Ik snap dat spelers teleurgesteld zijn als ik ze niet opstel', zei Bosz afgelopen week over de situatie van spelers die vorig seizoen zelfs het Nederlands elftal haalden. 'Maar ze moeten gewoon heel goed trainen en mij van mijn ongelijk overtuigen.'