Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Vrouw (30) uit het niets door buurman in elkaar geslagen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 november 2016, 11.54 uur

Een 30-jarige vrouw is naar eigen zeggen vrijdagochtend door haar buurman uit het niets in elkaar geslagen. De man wachtte haar in het trapportaal van haar flat in Oost op toen ze naar haar werk ging.

Dat schrijft de vrouw, Pauline Groenhof, op Facebook. De buurman, waar ze al ruim een jaar naast woont en volgens haar nooit een conflict mee had gehad, versperde haar die ochtend de weg. Toen ze er langs wilde, zei hij 'niet zo snel Pauline', en stompte hij haar direct vol met zijn vuist in haar gezicht.

'Nadat hij mij in m'n gezicht geslagen had, heeft hij mij ongeveer drie minuten lang gestompt met beide vuisten. Ik ben op de grond gevallen en heb geprobeerd om met mijn handen mijn gezicht te beschermen om maar niet flauw te vallen en te blijven schreeuwen om hulp', zo zegt ze tegen AT5. 'Ik ben in totaal wel veertig tot vijftig keer geslagen.'

Toen een andere buurman na drie tot vier minuten naar buiten kwam, ging haar aanvaller er vandoor. De vrouw heeft de politie ingeschakeld en aangifte gedaan, maar toch is de buurman volgens Pauline nog niet gepakt. Ze durft niet meer naar huis en zit tijdelijk ondergedoken. 'Tot die ochtend woonde ik met veel plezier in m'n woning, maar nu wil ik m'n huis verkopen.'

Wat Pauline het meest steekt, is dat geen enkele instantie haar lijkt te willen helpen. 'Ik heb het gevoel dat ik nu de dader ben, terwijl ik het slachtoffer ben. Woningcorporatie De Key wil niet eens een poging doen om m'n buurman uit zijn woning te zetten'. De Key zegt tegen AT5 dat de corporatie en het slachtoffer regelmatig contact hebben gehad. 'We hebben ook geprobeerd contact te zoeken met de buurman: we hebben gebeld, we zijn langs geweest en hebben een brief verstuurd. Het is niet gelukt om in contact met hem te komen', zegt een woordvoerder. De man staat volgens De Key niet bekend als iemand die overlast veroorzaakt.

De politie laat weten dat er aangifte is gedaan en dat de zaak in onderzoek is.