Start van hoofdcontent

Stad

nl

Juwelenhandelaar werd thuis opgewacht door overvallers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 november 2016, 19.01 uur

De juwelenhandelaar die gisteravond in Amstelveen werd overvallen, is door de daders bij zijn huis opgewacht. Zij dwongen hem terug te rijden naar zijn zaak en hebben hem daar vastgebonden.

Het slachtoffer sloot even voor 22.00 uur zijn zaak aan de In De Wolken en reed richting huis. In zijn straat zwaaide een man naar hem, waarop hij stopte. De man bedreigde hem vervolgens met een vuurwapen en stapte bij hem in de auto.

Lees ook: Gewapende overval op diamantair in Amstelveen

Noodgedwongen reed de juwelenhandelaar terug naar zijn kantoor, waar nog twee overvallers op hem stonden te wachten. Mogelijk was één van hen een vrouw, aldus de politie. Het slachtoffer moest toezien hoe de drie daders er met een 'aanzienlijke hoeveelheid' juwelen vandoor gingen. De juwelenhandelaar werd vastgebonden en achtergelaten. Daarbij raakte hij lichtgewond.

Gevlucht in auto slachtoffer
De overvallers droegen bivakmutsen en waren in het zwart/donker gekleed. Ze vluchtten in de auto van de juwelenhandelaar. Deze werd later op de avond teruggevonden nabij de afrit Abcoude, langs de A2. De politie heeft tevergeefs de omgeving afgezocht.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen. Ze vraagt mensen die gisteravond tussen 21.50 en 23.00 uur iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het bedrijf aan In De Wolken contact op te nemen via 0900-8844. Dat geldt ook voor getuigen van de situatie bij zijn huis, waar een van de daders instapte, en het achterlaten van de auto nabij Abcoude.

Martin Damen