Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tijdelijke ijsbaan bovenop de door storingen geteisterde Jaap Edenbaan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 november 2016, 17.50 uur

Er komt een nieuwe, tijdelijke ijsbaan bovenop de huidige Jaap Edenbaan. De baan is al drie weken dicht vanwege een kapotte leiding in het koelsysteem.

Al sinds 24 oktober kan er niet geschaatst worden op de Jaap Edenbaan. Reden is een defect in het koelsysteem. Omdat er een lange levertijd zit op de kapotte materialen is reparatie op korte termijn niet mogelijk. 

Daarom komt er nu alternatieve oplossing. De mobiele ijsbaan die in 2014 gebruikt werd in het Olympisch Stadion, toen ook wel de Coolste Baan van Nederland genoemd, wordt bovenop de huidige baan gelegd. En dat is nog best een zware klus. Directeur Germain van der Linden: 'Voor het maken van de tijdelijke baan moeten eerst zware buizen worden gelegd. We zijn hard aan het werk om ervoor te zorgen dat de baan volgende week zaterdag weer open kan.'  

Lees ook: Koeling stuk, buitenbaan Jaap Eden dicht

De mobiele ijsbaan ligt er tot het einde van het seizoen. Ondertussen wordt de reguliere koelinstallatie gemaakt zodat de 'gewone' ijsbaan volgend seizoen weer in gebruik kan worden genomen.