Whatsapp

112

'Moord-Audi' opgelapt voor reconstructie dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 november 2016, 19.43 uur

In de Staatsliedenbuurt wordt vanavond de tijd even teruggedraaid naar 29 december 2012, de avond van de roemruchte dubbele liquidatie waarbij Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) op brute wijze werden doodgeschoten.

De kruising van het Van Bossenpad en de Van Rappardstraat is vanavond het toneel van reconstructie. Dit gebeurt in het kader van het hoger beroep in de zaak tegen Anouar 'Popeye' B. en Adil A. Zij werden veroordeeld tot levenslang. 

Het doelwit van de liquidatie, Benaouf A., stond die avond op de kruising met iemand te praten toen er twee auto's kwamen aanrijden. A. zegt dat hij de Audi met daarin de daders heeft gezien, hij kon ontkomen door tussen de woonboten in het water te springen. 

abc5media_video_0

De politie rijdt vanavond een aantal keer met verschillende snelheden in de richting van de plek waar A. zich die avond bevond. Dat gebeurt met de Audi RS4 die daadwerkelijk bij de liquidatie werd gebruikt. Agenten rijden met 55, 50 en 40 kilometer per uur op de locatie van A. af. In de auto dragen agenten bivakmutsen en een gewone muts.

Volgens het hof gaat het niet om herkenning, maar of er een of meerdere personen zichtbaar zijn als de Audi komt aanrijden. De verdachten zelf en de getuigen zijn er niet bij, liet het hof eerder al weten. De politie heeft sinds 12.00 uur vanmiddag de kruising afgezet voor verkeer. Dit duurt tot 03.00 uur in de nacht. De reconstructie begint om 20.30 uur.

Whatsapp