Start van hoofdcontent

Stad

nl

Unieke keurmerken in gestolen juwelen Amstelveen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 november 2016, 09.43 uur · Foto: Opsporing Verzocht en Martin Damen

De juwelen die vorige week zijn buitgemaakt bij de overval op een juwelenhandelaar in Amstelveen, zijn voorzien van een uniek keurmerk. De politie roept handelaren op die juwelen met het keurmerk sinds vorige week aangeboden hebben gekregen, zich te melden.

Handelaren voorzien hun juwelen van unieke keurmerken door ze er heel subtiel in te slaan. In de juwelen die in Amstelveen werden buitgemaakt zitten keurmerken met de tekens DP, S2G en S2G+. De politie weet niet of de overvallers zich hebben gerealiseerd dat de juwelen zijn voorzien van die keurmerken.

abc5media_image_1

Lees ook: Juwelenhandelaar werd thuis opgewacht door overvallers

Een medewerker van de juwelenhandelaar werd woensdagavond 9 november rond 22.00 uur vlakbij zijn huis opgewacht. Een man met een vuurwapen bedreigde het slachtoffer en dwong hem terug te rijden naar het kantoor. Drie daders gingen er met een 'aanzienlijke hoeveelheid' juwelen vandoor. De juwelenhandelaar werd vastgebonden achtergelaten en raakte lichtgewond.

Abcoude
De overvallers droegen bivakmutsen en waren in het zwart/donker gekleed. Ze vluchtten in de auto van de juwelenhandelaar. Deze werd later op de avond teruggevonden nabij de afrit Abcoude, langs de A2. De politie heeft tevergeefs de omgeving afgezocht.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen. Ze vraagt mensen die woensdagavond tussen 21.50 en 23.00 uur iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het bedrijf aan In De Wolken contact op te nemen via 0900-8844. Dat geldt ook voor getuigen van de situatie bij zijn huis bij Turfschip, waar een van de daders instapte, en het achterlaten van de auto nabij Abcoude.

Opsporing Verzocht