Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajacieden 'feliciteren' jarige Gudelj: 'Heeft hij energie om 25 kaarsjes uit te blazen?'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 november 2016, 12.29 uur

Ajax zette vandaag de deur wijd open voor fans om hun gal te spuwen over Nemanja Gudelj. De middenvelder heeft het verbruid sinds hij aangaf niet meer op de reservebank plaats te willen nemen.

Gudelj viert vandaag namelijk zijn 25e verjaardag en zoals gebruikelijk plaatste de club een felicitatie op zijn Facebook-pagina. 'We wensen hem een prettige verjaardag', schrijft de club. De 'felicitaties' onder het bericht zijn niet bepaald warm te noemen.

Lees ook: F-Side kotst ongemotiveerde Gudelj uit: 'Met je jankbek'

Een greep uit de honderden reacties: 'Ik wilde langskomen maar kon het helaas niet opbrengen om thuis bij hem op de bank te gaan zitten.' En: 'Ik wens hem een prettig vertrek.' En: 'Heeft ie de energie om 25 kaarsjes uit te blazen? Of blijft ie liever op de bank zitten...' En: 'Gefeliciteerd! lekker taart eten tijdens de onderhandelingen met een andere club.'

Gudelj werd twee weken geleden uit de selectie gezet. Hij had trainer Peter Bosz verteld het niet langer mentaal op te kunnen brengen om op de reservebank te zitten. De middenvelder werd daarop meteen naar Jong Ajax teruggezet. Voetbal International meldde gisteren dat Gudelj en zijn zaakwaarnemer snel een gesprek zullen aangaan.