Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dam en Rokin donderdagavond afgesloten door lichtshow

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 november 2016, 16.40 uur · Foto: Dick Veldhuisen

De Dam en het Rokin zijn donderdagavond van 17.30 tot 20.30 uur afgesloten voor auto's en tramverkeer. Dit in verband met de jaarlijkse lichtshow Turn on the Lights van de Bijenkorf.

Auto's die het centrum in willen, worden vanaf het Mr. Visserplein omgeleid via de Valkenburgerstraat en de Prins Hendrikkade. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden.

Er is ook geen tramverkeer mogelijk op de Dam en het Damrak. Trams 4, 9, 14 en 16 rijden om.

Bij de Bijenkorf zal de gevelverlichting worden vertoond en wordt de avond afgesloten met een vuurwerkshow.

Drukte in de binnenstad
Het is de laatste tijd wel vaker druk in de binnenstad. Dat komt doordat is het Singel tussen het Spui en de Heiligeweg autovrij is en het vanaf de Blauwbrug éénrichtingsverkeer is geworden richting Dam. Daarnaast is de Vijzelstraat tussen Reguliersdwarsstraat en Muntplein afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

En dan wordt er natuurlijk nog gewerkt aan het Leidseplein. Hier worden onder meer de tramrails vervangen. Vanaf de Stadhouderskade en de Marnixstraat tot de Leidsestraat en de Weteringschans is het plein één grote bouwput van wel twee voetbalvelden groot. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om de klus zo spoedig mogelijk te klaren.