Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze week in Bureau 020: vragen over doodgeschoten Naoufal en rondvaartboot leeggeroofd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 november 2016, 17.48 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

Vragen rondom de dood van 18-jarige Naoufel Mohammedi. 
De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de schietpartij in de Ten Katestraat die de jonge Naoufel fataal werd. Bekend is dat er een ruzie vooraf ging aan het schieten waarbij meerdere personen bij betrokken waren. Naast Naoufel werden nog twee anderen geraakt. Wat hun rol precies was in het incident wordt momenteel onderzocht. 

abc5media_video_0
'Op beeld: inbreker haalt nat pak na leegroven rondvaartboot.
In de nacht van 11 op 12 september breken twee mannen in bij een rondvaartboot die vlakbij Carré ligt aangemeerd. Via een woonboot klimmen ze in een rondvaartboot waar ze meerdere flessen champagne en wijn buit maken. Als ze er dan snel vandoor willen zet één van hen zijn handen op de woonboot waardoor het rondvaartbootje wegdrijft. Dit met alle gevolgen van dien. 
abc5media_video_1
 
Verkeersruzie mondt uit in zware mishandeling in Noord. 
Als een 20-jarige Poolse man met zijn fiets in botsing komt met een scooterrijder geeft de man met de scooter hem de schuld en eist zijn nummer en verzekeringsgegevens. De Poolse man doet dit netjes maar krijgt vervolgens een week lang dreigende berichtjes opgestuurd. Een week later treft hij de scooterrijder op straat die dan volledig doorslaat.
abc5media_video_2
 
Slachtoffer steekpartij: 'Angst om over straat te gaan en ik slaap niet.'
De politie is nog steeds op zoek naar de man die op 4 september een 35-jarige man neerstak voor een snackbar bij de flat Kruitberg in Zuidoost. In Bureau 020 werden al eerder beelden van de dader getoond maar hij is nog niet gepakt. De impact op het slachtoffer is drie maanden later nog heel groot. 
abc5media_video_3
 
Deze sporen kunnen leiden tot arrestatie gewapende overvallers Amstelveen.
Op 9 november wordt de eigenaar van een Amstelveense juwelenzaak overvallen door drie gewapende mannen. Ze laten hem vastgebonden toekijken hoe ze zijn zaak leegroven en gaan er vandoor in zijn auto maar de juwelen die ze stelen hebben allemaal een specifiek keurmerk. Als mensen dit keurmerk ergens tegenkomen kunnen zij contact opnemen met de politie. 
abc5media_video_4