Stad

My Taxi Central fuseert met Taxi Centrale Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 november 2016, 09.06 uur

Whatsapp

De twee taxibedrijven My Taxi Centrale en Taxi Centrale Schiphol (TCS) gaan fuseren. De hoop is dat hierdoor flink geconcurreerd kan worden met de huidige marktleider TCA, zo meldt het Parool.

Volgens de krant blijft de naam TCS gewoon bestaan, maar moet de fusie het wel mogelijk maken om 'het belang van de individuele chauffeur uit te lichten'.

'Met de enorme groei van het aantal taxi's, de extreme concurrentie en de opkomst van allerlei nieuwe initiatieven is het steeds moeilijker geworden om de continuïteit van je onderneming te waarborgen', zo schrijft de directie van My Taxi in een interne brief. 'In het belang van de individuele chauffeur is herkenbaarheid in combinatie met een stevige marketingstrategie van groot belang', aldus de directie in de brief, die in handen is van het Parool.

In april van dit jaar werd duidelijk dat taxibedrijven TCS, AMS Taxi en STA gingen fuseren. Concurrent TCA zei toentertijd:  'Het is dan wel in één keer een grote serieuze centrale. Maar het aantal taxi's in de stad zal gelijk blijven.'

Whatsapp