Stad

'Kopstukken van moskee Noord in vizier opsporingsdiensten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2016, 11.19 uur

Twee kopstukken van de Arrayan-moskee in Noord zijn in beeld bij de opsporingsdiensten. De mannen worden gevolgd wegens verdenkingen van radicalisering en jihadisme, schrijft De Telegraaf. De krant baseert zich op geheime stukken.

De beschuldigingen tegen de moskeebestuurders zijn niet mals. Volgens De Telegraaf wordt de telefoon van voorzitter Aziz O. afgetapt. Hij zou contacten onderhouden met 'tal van radicale figuren'. Het andere bestuurslid blijkt lid te zijn geweest van de terroristische Hofstadgroep. Dat is de groep rond Mohammed B., de extremist die Theo van Gogh in 2004 in koelen bloede vermoordde.

Niet geradicaliseerd

De beschuldigde voorzitter ontkent de beschuldigingen in de krant. O. zegt ook niet geradicaliseerd te zijn. 'Ik ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit en al sinds mijn achttiende een plichtgetrouwe moslim. Of ik jihadisten ken? Wij kennen zoveel mensen, dat zegt niets'.

Ook het bestuurslid is na zijn Hofstad-'avontuur' terug op het rechte pad, zegt O. Hij benadrukt dat de Arrayan-moskee altijd goed contact heeft met de politie.