Start van hoofdcontent

Stad

nl

World of Food moet 60.000 euro aan openstaande facturen betalen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 november 2016, 11.45 uur · Foto: Google Streetview

World of Food in Zuidoost moet nog 60.000 euro aan openstaande facturen betalen aan Randstad Uitzendbureau. De rechter heeft dit bepaald.

In een voormalige parkeergarage hebben 26 ondernemers een 'foodcourt' gerealiseerd. Er is toen overleg geweest tussen de bestuurssecretaris en Randstad over de inzet van uitzendkrachten. Volgens de rechter zijn deze uitzendkrachten ook daadwerkelijk daar aan het werk geweest. Maar volgens World of Food (WoF) was er geen overeenkomst gesloten. De rechter verwierp dit argument.

WoF voerde nog aan dat de bestuurssecretaris niet bevoegd zou zijn geweest om haar te vertegenwoordigen. Maar volgens de rechter hadden de bestuursleden hier niks over gezegd, terwijl ze wisten van de uitzendkrachten en zich er actief mee hadden bemoeid. Randstad kon er dus op vertrouwen dat de secretaris bevoegd was. 

De 60.000 euro moet dus gewoon betaald worden aan Randstad. Dit komt bovenop de financiële problemen die de 'eetmarkt' al had. Een jaar geleden stond het wereldrestaurant nog voor drie ton in het krijt bij verschillende leveranciers. De interim-voorzitter zei toen dat de problemen 'niet ongewoon' waren voor horecabedrijven. Hoe het er nu voorstaat is niet bekend.