Ajax boekt zwaarbevochten zege op Heerenveen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 november 2016, 20.15 uur

Ajax en Feyenoord hebben na speelronde 14 allebei 33 punten. Het elftal van trainer Peter Bosz boekte een zwaarbevochten uitzege op sc Heerenveen (1-0). Feyenoord ontsnapte op miraculeuze wijze aan een verlies tegen FC Utrecht (3-3).

Bij Ajax tekende Davy Klaassen in de 71e minuut voor de enige treffer. Op de dag af vijf jaar geleden vierde hij in een uitwedstrijd tegen NEC zijn eerste doelpunt in de eredivisie. Klaassen scoorde op aangeven van de sterk ingevallen Donny van de Beek.

Feyenoord stond vlak voor tijd bij FC Utrecht met 3-1 achter, maar pakte toch nog een punt. Invaller Michiel Kramer tekende diep in de negen minuten blessuretijd voor de 3-3 .Daardoor houdt Feyenoord op basis van een iets beter doelsaldo Ajax onder zich. Beide clubs hebben na veertien wedstrijden evenveel punten.