Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra particuliere handhavers in het centrum tegen overlast

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2016, 21.34 uur

Burgemeester Van der Laan wil dat er meer particuliere handhavers in de binnenstad komen om de overlast tegen te gaan. Hij wil daarom een eerder vastgesteld maximum van particuliere handhavers loslaten. Dat schrijft hij aan de gemeenteraad.

Volgens de burgemeester is het aantal gemeentelijke handhavers niet voldoende, vooral  in de avond en 's nachts.  Zakkenrollers, nepdrugsdealers en dronken toeristen zorgen met name op de Wallen voor extreme overlast. Daarom werd eerder al besloten om ook externe beveiligers en handhavers in te huren, maar daar zat tot nu toe een maximum aan van 25.

Maar dat aantal wil de burgemeester nu loslaten. 'De vraag naar flexibele inzet van handhavers blijft bestaan en neemt steeds meer toe', aldus Van der Laan. 'Deze inzet is ook nodig vanwege de toenemende vraag naar handhaving tijdens avond, nacht en weekenden en het lastiger kunnen invullen vanuit eigen capaciteit.' 

Lees ook: 'Wallengebied bezwijkt onder enorme toeristendruk'

Eerder heeft burgemeester Van der Laan al besloten dat er een speciaal politieteam komt voor de binnenstad. Dat nog op te richten team van handhavers uit de politie en gemeente zal opereren vanuit politiebureau Nieuwmarkt in het Wallengebied. 

Lees ook: Er komt een speciaal politieteam voor overlast in de binnenstad