Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouders 'ontzettend bezorgd' over aanpak rubberkorrels

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 december 2016, 19.30 uur

Ouders van voetbalclub ASV Arsenal zijn niet tevreden met de maatregelen die het stadsbestuur neemt wegens nieuw onderzoek naar de rubberkorrels in kunstgrasvelden. Ze willen dat de velden meteen aangepakt worden.

De ouders gingen gisteravond met een plastic zak rubberkorrels langs bij de gemeenteraad. 'Om te laten zien wat wij iedere week in ons huis vinden aan korreltjes van het voetbalveld waar onze kinderen voetballen', vertelde een van hen. 

De zak mocht overigens niet mee de zaal in, maar binnen bleken alle politieke partijen zich, net als de ouders, grote zorgen te maken over de korrels. 'Bij twijfel niet doen. En als het over Amsterdamse kinderen gaat, bij twijfel helemaal niet doen', vond Partij van de Dieren-raadslid Johnas van Lammeren.

Lees ook: Amsterdam wil helemaal geen kunstgrasvelden meer met rubberkorrels

Wethouder Eric van der Burg vindt een direct speelverbod te ver gaan. Wel wil hij de velden aan het einde van hun natuurlijke cyclus vervangen. Het RIVM onderzoekt de rubberkorrels, als het rapport aanleiding geeft tot meteen vervangen wordt dat wel gedaan. 'Dat kost ons 23 miljoen. Natuurlijk is dat misschien een financieel dingetje, maar het is wat mij betreft geen enkel probleem.'

Slapen
Toch waren de ouders van ASV Arsenal hiermee niet gerustgesteld. Ze willen niet afgaan op het rapport van het RIVM en vinden dat de rubberkorrels zo snel mogelijk moeten verdwijnen. 'We zijn natuurlijk ontzettend bezorgd dat dat RIVM-rapport eraan komt en zegt "het kan allemaal best" en dat iedereen dan weer gaat slapen.'

Het veelbesproken rapport wordt voor de kerst nog verwacht.