112

Naakte bewoner bespringt vluchtende inbreker

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 december 2016, 13.20 uur

Google Maps
Google Maps

Een bewoner van de Egelantiersstraat in het centrum heeft gisterochtend een vluchtende inbreker overmeesterd. Dit deed hij door naakt de inbreker te bespringen.

De politie kreeg rond 06.00 uur een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de bewuste straat. Vanuit een woning zagen toegesnelde agenten dat de verdachte zich schuilhield in een binnentuin.

Een bewoner van een naastgelegen woning werd wakker en opende naakt zijn tuindeur. De verdachte dacht via die weg te kunnen ontsnappen en vluchtte de woning binnen om via een raam aan de voorzijde te ontkomen. De naakte bewoner schroomde echter niet om de inbreker te bespringen en deze vast te houden.

Agenten snelden naar de voorzijde van het raam en pakten de verdachte van die kant vast. De dienders namen de verdachte over, zodat de bewoner tijd had om zich aan te kleden. Uit een foto van de politie blijkt dat de inbreker wel enige troep achterliet.

NAAKTE BEWONER BESPRINGT INBREKER Vrijdagmorgen omstreeks 6 uur kwam de melding dat er werd ingebroken in een woning in...

Posted by Politie Amsterdam Centrum-Jordaan on Friday, December 2, 2016