Start van hoofdcontent

112

NL
V

Ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok gedood bij Larense seksclub

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 december 2016, 11.56 uur · Foto: Martin Damen

Bij een schietincident in Laren is donderdagavond laat rond 23.30 uur ex-crimineel en misdaadverslaggever Martin Kok doodgeschoten. Dit bevestigt de advocaat van Kok.

Volgens de politie zat het slachtoffer in een auto bij seksclub Boccaccio aan de Hector Treublaan in de Noord-Hollandse plaats. Hij zou zijn opgewacht door iemand die op de parkeerplaats van de club in de struiken lag.

Lees ook: Martin Kok over bom: 'Ze doen hun best maar. Wij gaan lekker zuipen en hoeren en snoeren'

Afgelopen zomer werd er nog een bom onder de auto van Kok gevonden. Hij vond de bom zelf nadat hij uit eten was geweest in een restaurant aan de rand van Amsterdam. Hij vermoedde toen dat iemand de bom had geplaatst naar aanleiding van zijn berichtgeving over de liquidatiezaak Koper26. Een jaar geleden werd het huis en de auto van Martin Kok beschoten. Volgens zijn advocaat werd hij beveiligd door de politie. 

Lees ook: Huis en auto voormalig crimineel Martin Kok beschoten

Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen. Kok werd eerder veroordeeld voor twee moorden. Samen met Dino Soerel sloeg hij in Volendam een cafébezoeker dood. Toen hij uit de gevangenis kwam, vermoordde hij de nieuwe vriend van zijn ex.