Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand in treinstel voor station Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 december 2016, 23.05 uur

In een treinstel dat voor station Sloterdijk staat, heeft vanavond een brand gewoed.

Het vuur zou zijn ontstaan in het passagiersgedeelte en over de oorzaak is nog niets bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. Het vuur zou zijn ontstaan in het passagiersgedeelte.

Bij een tussenstop op Amsterdam Sloterdijk werd rook ontdekt, zei een woordvoerster van de NS. Omdat het personeel het vuur niet direct kon blussen, is besloten de trein te ontruimen en buiten het station te laten blussen door de brandweer.

Benjamin Kuijten zat in de sprinter richting Zandvoort aan Zee en merkte in de trein dat het vreemd rook. 'Ik stapte bij Centraal in en de trein stopte op Sloterdijk, zoals het hoort. De deuren bleven echter wel heel lang openstaan en dat vond ik opvallend. Toen ik de trein uitstapte om te kijken wat er aan de hand was, zag ik dat er een heleboel rook uit de achterste coupés kwam'.

'Het NS-personeel zei de hele tijd niets, maar bleef maar heen en weer lopen. Toen ik al een tijdje naast de trein stond, werd er pas gezegd dat mensen de trein moesten verlaten. Hoe de brand is ontstaan, is ons niet verteld. Wel hoorde ik van een andere treinreiziger dat er twee jongens iets in de wc van de trein zouden hebben gedaan en dat die actie het vuur zou hebben aangewakkerd'.

Op het traject tussen Amsterdam en Haarlem rijden tot 22.00 uur beperkt treinen. Passagiers wordt aangeraden via Leiden te reizen, aldus de woordvoerster. Ook zet de NS bussen in.

Trein staat dus flink in de hens. #treinleven. @NS_online Wat moeten we nu? pic.twitter.com/SdFklfKEyN

— Benjamin Kuijten (@BenjaminRK) December 14, 2016