Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Deel Amsterdamse studenten klust bij als sekswerker'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 december 2016, 21.27 uur

Een deel van de Amsterdamse studenten klust bij als sekswerker. Uit een steekproef van de Universiteit van Amsterdam (UvA) onder 363 studenten gaf zes procent aan sekswerk te doen en ruim een kwart had het wel eens overwogen. Vandaag werd een symposium gehouden om over studenten en sekswerk te debatteren.

Hoewel de steekproef waaruit de UvA dit concludeert klein is, geeft het in ieder geval wel aan dat sommige studenten soms werken als prostituee of webcamgirl.

Volgens UvA-onderzoek Marie-Louise Jansen is de hoofdreden voor de studenten simpelweg geld. 'Het wordt vaak goed betaald. Voor een avond kan je zo 200 tot 300 euro vragen. En je bent relatief weinig tijd kwijt', zo zegt ze tegen de NOS. Ook zouden de studenten het voor het plezier en de spanning doen.

De 22-jarige Lyle Muns is zo'n student die als sekswerker bijklust. 'Met mijn bijbaantje bij de Jumbo verdiende ik 3,50 euro per uur. Nu is dat 100 euro', zo zegt hij tegen de zender. 'Eerst heb ik altijd een gesprek en leren we elkaar kennen. Daarna begint het met knuffelen en daarna heb je seks met elkaar.'