Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dronken automobilist ramt twaalf auto's en richt ravage aan in De Pijp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 december 2016, 12.54 uur

Een automobilist heeft in De Pijp een enorme ravage aangericht door rechts en links van de weg in totaal twaalf geparkeerde auto's te rammen.

De man reed in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.20 uur in zijn Mazda, vermoedelijk te hard, vanaf de Lutmastraat de Tweede van der Helststraat in. Die kant van de weg mogen geen motorvoertuigen inrijden. Toen hij over een verkeersdrempel reed verloor hij de macht over het stuur en ramde links en rechts meerdere auto's.

Na de dollemansrit kwam de bestuurder uiteindelijk overdwars tot stilstand. Er raakte wonder boven wonder niemand gewond, maar de ravage was duidelijk zichtbaar. De politie heeft, eenmaal ter plaatse, twee mannen van 21 en 25 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Van één van hen werd het rijbewijs direct ingenomen omdat hij te veel had gedronken. Van de ander is bloed afgenomen. Ze zijn meegenomen naar het bureau.

De Mazda die het ongeval veroorzaakte is meegenomen voor onderzoek. De politie heeft op de twaalf auto's met schade een oproep achtergelaten om contact op te nemen.

abc5media_image_1

#Automobilist #veroorzaakt enorme #ravage en ramt #elf #geparkeerde #autos.#2e van der #Helststraat #Amsterdam #Zuid #pol houdt 3x vd aan. pic.twitter.com/1PHpHLpsSz

— Martin Damen (@martindamen58) December 29, 2016