Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metroverkeer in de stad plat door grote storing, ook tramverkeer deels gestremd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 januari 2017, 17.29 uur · Foto: Twitter: Mark van der Horst

Al het metroverkeer in de stad ligt plat vanwege een grote storing bij het verkeersleidingsysteem.

Het gaat om lijn 50, 51, 53 en 54. Volgens een woordvoerster van het GVB zijn alle metro's doorgereden naar het eerstvolgende station, waar reizigers konden uitstappen. Eén metro heeft enige tijd tussen Van der Madeweg en Duivendrecht stilgestaan. Inmiddels zijn deze passagiers ook bij Duivendrecht uitgestapt. 

Ook stond er een metro stil op de Boelelaan. Passagiers zaten er door de storing ruim een uur lang in opgesloten en zijn uiteindelijk door de politie naar buiten geholpen.

Lees ook: Groot aantal bussen rijdt met vertraging, problemen met lijn 5 opgelost

Door de storing kunnen wissels en seinen niet worden bediend. Rond 14.30 uur was de storing achterhaald. 'Er wordt momenteel met man en macht gewerkt aan een oplossing', aldus de GVB-woordvoerster. Reizigers die hinder ondervinden van de storing kunnen gebruik maken van het treinnetwerk in de stad.

Uit voorzorg werden ambulances opgeroepen om stand-by te staan. Er stond er een op station Zuid, station Weesperplein, station Zuid en het Centraal Station. Het ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen. De storing staat volgens het GVB volledig los van de test in de tunnel van de Noord/Zuidlijn. Later vandaag rijdt er voor het eerst een metro op eigen kracht door de tunnel.

Verstoring metro 50, 51, 53 en 54. Er rijden momenteel pendelbussen op het traject Westwijk - WTC en traject Amstel Station - Gein.

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) January 2, 2017

Tram- en busverkeer
Naast de storing aan het metronetwerk rijden ook de tramlijnen 3 en 7 om vanwege een onbekend technisch defect. Ook tram 10 (richting Westergasfabriek), 13 en 14 rijden om en tram 17 rijdt ingekort tot Weteringcircuit. Dit komt door een aanrijding met een persoon ter hoogte van de Marnixstraat. De vertraging loopt op tot maximaal 15 minuten. Deze stremmingen zijn in de loop van de middag weer opgelost. 

Vanmorgen was er al een verminderde inzet op verschillende buslijnen, vanwege een hoog aantal ziekmeldingen. 

@AT5 botsing op Marnixstraat/Rozengracht. Trams gestremd. pic.twitter.com/UnfUPOHdkx

— Vincent (@Vinniedus) January 2, 2017