Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slechtziende man geweigerd bij Burger King Zuidoost vanwege geleidehond

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 januari 2017, 11.27 uur · Foto: Peter de Neef

Een man is maandag bij een filiaal van fastfoodrestaurant Burger King geweigerd vanwege zijn blindengeleidehond. De man is slechtziend en heeft het dier nodig, maar werknemers van het filiaal hielden voet bij stuk en lieten de man niet toe in het restaurant.

Ook de bedrijfsleider wilde niks weten van de man en zijn hond. Hij belde zelfs de politie. Dat was echter de redding van de slechtziende man, want de politie kon het personeel haarfijn uitleggen dat de man niet geweigerd kon worden.

Toch was het daarmee niet opgelost. Maikel Bader - de naam van de man - mocht dan wel een hapje eten bestellen, hij mocht het niet opeten in bijzijn van andere gasten. 

Excuses
HMSHost, de exploitant van de Burger King, reageert tegenover AT5 met excuses: 'Dit is een incident dat niet had moeten gebeuren. We willen Maikel uitnodigen voor een kosteloos etentje. Dan willen we ook met hem in gesprek gaan om te kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.'

Inmiddels heeft Burger King zelf ook op het bericht gereageerd. In een reactie laat het bedrijf weten inmiddels telefonisch contact te hebben gehad met Maikel. 'We hebben hem onze oprechte excuses aangeboden. Om toekomstige situaties te voorkomen hebben we nogmaals bij al onze medewerkers het protocol rond blindengeleidehonden onder de aandacht gebracht', aldus het bedrijf op Facebook.