Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zakkenroller-jager op YouTube groot succes: 'Het is echt bizar'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 januari 2017, 20.49 uur

Al jarenlang jaagt hij op zakkenrollers, maar een paar weken geleden had Jaime ineens het idee om de filmpjes ook op YouTube te zetten. Wat hij niet had verwacht is hoe immens populair hij daarmee zou worden. Inmiddels heeft hij duizenden volgers en dat aantal blijft maar groeien.

Jaime neemt al 16 jaar lang één dag per week de trein vanuit Almere naar Amsterdam, om hier op jacht te gaan naar zakkenrollers. Hij heeft er al zo'n 400 aangegeven bij de politie. 'Je moet je maar voorstellen tussen al die duizenden mensen waar je hier loopt moet er een zakkenroller tussen zitten. Als je die dan op het oog hebt en je voelt dat, ja helemaal gek word je dan', zegt de zakkenroller-jager.

Lees ook: De zakkenroller-jager van Amsterdam opent eigen Youtube-kanaal

Sinds Jaime zijn filmpjes een paar weken geleden is gaan delen via YouTube, is hij een ware internethit geworden. Zijn laatste filmpje is al meer dan 160 duizend keer bekeken. 'Ik kijk sowieso altijd op AT5 en in een keer zag ik mijn grote kop op AT5. Ik denk bij mezelf volgens mij is er virus ontstaan daar. Maar het is echt bizar, en berichten die ik van mensen krijg, echt niet te geloven', vertelt Jaime.

Tot nu toe hield Jaime weinig rekening met privacy van verdachten, maar dat gaat wel veranderen: 'Niet meer zo close als voorheen. Als zo iemand voor moet komen en ik heb mijn filmpje erop staan, kan die persoon er gebruik van maken en vrijgesproken worden.'

Of er in de toekomst ooit een écht tv-programma komt denkt de zakkenroller-jager niet: 'Daar moet ik denk ik een betere kop voor hebben, wat dat betreft heb ik zelf ook een beetje een boevenkop.'