Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dealeroverlastgebied per direct fors uitgebreid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 januari 2017, 19.40 uur

Het dealeroverlastgebied in de stad wordt per direct vergroot.

Personen die binnen dit gebied (nep)drugs verhandelen en een voorgeschiedenis hebben in het verkopen van (nep)drugs, mogen na constatering van deze handel drie, en bij herhaling zes maanden niet in dit gebied komen. Dat maakte burgemeester Van der Laan vandaag bekend. 

Lees ook: Toeristen continu lastiggevallen door dealers: 'Koop cocaïne of ik steek je in je buik'

Het dealeroverlastgebied besloeg eerst een kleiner deel van de stad (begrensd door Singel, Geldersekade, Stationsplein), maar is nu uitgebreid zodat de dealers voor lange tijd uit een groot deel van de binnenstad kunnen worden verwijderd. Onder het nieuwe gebied valt nu bijna het hele centrum, De Pijp en de Haarlemmerbuurt.

Voor de gemeente is het aanpakken van de (nep)drugsdealers één van de grootste prioriteiten voor het binnenstad offensief. Dat een team van politie en handhavers dat overlast en criminaliteit in de binnenstad aanpakt. 

Lees ook: Burgemeester schrikt van bedreiging toeristen

Door dealers voor lange tijd uit een groot deel van de binnenstad te weren, worden deze gebieden ook minder aantrekkelijk voor gebruikers, zo stelt de gemeente. Het nieuwe overlastgebied treedt op per direct in werking.