Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bestolen studente haalt bijna 11.000 euro op: 'Ik kan het niet geloven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 januari 2017, 20.45 uur

De crowdfundactie van studente Doeta Aartsma is geslaagd, nu ze bijna 11.000 euro heeft opgehaald. De actie werd opgezet nadat het studentenhuis waar ze woont werd leeggeroofd.

De dieven hadden op Tweede Kerstdag voor maar liefst 8000 euro aan apparatuur uit de kamer van Doeta gestolen. Om alles opnieuw aan te schaffen is 10.000 euro nodig, dat doel is nu gehaald. 'Binnen een dag zat ik op de helft van het nodige bedrag en mede doordat mijn kop het hele internet overvloog, is het nu enkele dagen later tijd om de crowdfunding te sluiten. Ik kan nog steeds niet geloven wat er de afgelopen dagen precies is gebeurd', vertelt Doeta.

Lees ook: Studentenhuis Noord leeggeroofd tijdens kerst: 'Ben 8000 euro aan spullen kwijt'

Mocht het geld niet opgemaakt worden ter vervanging van de gestolen spullen, dan gaat Doeta verzekeringen afsluiten, een kluis kopen en extra veiligheidsmaatregelen nemen. 'Bijvoorbeeld een camera', vertelt ze. Wat dan nog overblijft gaat rechtstreeks door naar de huisgenoten van de studente, die ook hun spullen zijn kwijtgeraakt. 'Ook geef ik de helft terug aan mijn oom, want hij had 1000 euro gedoneerd en dat vond ik wel veel.'