Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Oud-voorzitter diversiteit bij UvA op kandidatenlijst partij Sylvana Simons

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 januari 2017, 14.00 uur · Foto: Facebook / Artikel 1

Gloria Wekker, de voormalig voorzitter van de diversiteitscommissie van de UvA, is toegevoegd aan de kandidatenlijst van Artikel 1, de partij van Sylvana Simons.

Naast Wekker is ook SP-politica Anja Meulenbelt gepresenteerd als kandidaat. 'Beide vertegenwoordigen zij bewustwording, emancipatie en inclusiviteit in de breedste zin van het woord en als lijstduwers vormen zij de "shoulders of giants" waarop wij mogen staan', schrijft de partij op Facebook.

Rapport over diversiteit bij de UvA
Wekker is emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht. Als voorzitter van een speciaal ingestelde commissie, presenteerde ze afgelopen oktober een rapport over de stand van zaken rond diversiteit op de UvA. Daarin stond dat er meer aandacht moest komen voor diversiteit op de UvA, onder andere door het aannemen van een diversity-officer.

Wekker wordt lijstduwer voor Artikel 1. Sylvana Simons maakte op 24 december bekend uit de partij DENK te stappen. Met haar eigen partij wil ze zich richten op het eerste artikel van de Nederlandse grondwet, waarin staat dat alle mensen in Nederland gelijk behandeld moeten worden.

Lees ook: Artikel1 al opgericht voor vertrek Sylvana