Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hells Angels begeleiden rouwstoet voor geliquideerde Mitchell Jansen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2017, 15.19 uur

Met onder meer een luidruchtige begrafenisstoet door Oost is gistermiddag afscheid genomen van Mitchell Jansen. De 23-jarige Jansen werd in december in Colombia doodgeschoten.

De rouwstoet gisteren werd door tientallen leden van de Hells Angels door de wijk gedirigeerd. Het gezelschap werd begeleid met vuurwerk en reed via de Vrolikstraat en de Populierenweg naar de Linnaeusstraat. Daar vandaan ging het verder in zuidelijke richting.

'Vandaag afscheid genomen van onze Strijder, we gaan je missen. Rust in vrede Mitchell Jansen', schrijft een vriend op Facebook. 'Goeie sterke gozer van me, we vergeten je niet. Ik heb veel van je geleerd en met je gedaan', schrijft een ander. 'Ik wil ook de Hells Angels bedanken met veel love en respect voor hun steun.'

Lees ook: 'Amsterdamse crimineel Mitchell Jansen geliquideerd in Colombia'

Jansen maakte deel uit van een groep veelal jonge criminelen uit Oost, zo schreef Het Parool vorige maand. Jansen kwam al van jongs af in aanraking met de politie. Zo werd hij verdacht van betrokkenheid bij onder meer pogingen tot liquidaties. 

Eind 2014 trof de politie een partij vuurwapens aan in een kelderbox op Kattenburg op naam van Jansen. De 23-jarige werd in de Colombiaanse stad Medellin doodgeschoten.