Cultuur

Verkopers proberen geld te verdienen aan gratis George Michael Tribute

1 januari 1900, 00.00 uur · Aangepast 16 januari 2017, 15.54 uur

Whatsapp

1500 man staan er vanavond in Paradiso om de onlangs overleden zanger George Michael te eren en zijn leven en muziek te vieren. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, want de belangstelling voor het evenement is veel groter dan de capaciteit van de poptempel. Van die grote belangstelling proberen handelaren op Marktplaats en Ticketswap gebruik te maken. 'Walgelijk', noemt initiatiefnemer Peter van Vught het.

'Het idee is juist dat het hele eerbetoon gratis is. De kaartjes kosten niks en alle artiesten, Paradiso zelf en de organisatoren werken belangeloos mee', zelfs een lidmaatschap van Paradiso is vanavond niet verplicht zegt Van Vught.

75 euro voor twee gratis kaarten gevraagd
Maar toch zijn er dus mensen die geld willen verdienen aan het gratis event. Zo zijn er op kaarten-site Ticketswap twee toegangskaartjes verkocht voor 35 euro per stuk. De site heeft maatregelen genomen zodat dat niet opnieuw kan gebeuren. Op marktplaats probeert iemand zijn twee kaarten voor voor in totaal 75 euro te verkopen en zijn er diverse advertenties waarbij om biedingen gevraagd wordt

Lees ook: Muzikaal eerbetoon voor George Michael in Paradiso in paar tellen uitverkocht

'Ik word er echt verdrietig van. Het is schandalig dat mensen hier geld aan proberen te verdienen', zegt Van Vught. 'Maar we kunnen er niets aan doen. Het is eigenlijk bij ieder concert dat uitverkocht is zo. Maar in dit geval waren de kaarten gewoon nul euro, dus is het extra naar. Bovendien is het een eerbetoon, georganiseerd voor de echte fans van George Michael.'

Live op Youtube
Het advies van Van Vught is dan ook om niet toe te happen, hoe graag je ook naar het eerbetoon wil. 'Zolang mensen blijven kopen, blijven er aanbieders komen.' Voor mensen die heel graag het tribute willen zin is er wel een oplossing: het hele concert is live te bekijken op Youtube.

Whatsapp